Radnički grah

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Radnički grah
Težačko jelo koje daje puno energije. Ja ga kuham dok nešto fizički radimo. Odlazak u šumu ili na polje.U večoj količini ga kuhate bolje je.

Sastojci

Broj porcija
10
8 glavicaluka
6 paripikantnih kobasica
500 gdimljenog špeka
500 gsuhih rebara
1lovor list
1,5 kgmladog graha( može i suhi, ali ga namočite dan prije)

Zaprška

3 žliceulja
1 žlicabrašna

Priprema

1 Dinstajte povrće i suho meso

Popržite luk i svježu papriku, dodajte narezan dimljeni špek, a može i koje dimljeno rebro te pikantne kobasice narezane na kolutiće.


2 Dodajte grah

Kad se to sve popeče i dobije boju, nalijte vode toliko da sve to popuni i onda stavite grah - svježi ili mladi iz škrinje.


3 Kuhajte

Neka se kuha lagano toliko dugo dok grah nije kuhan.


4 Posolite koliko je potrebno

Sad probate ako treba dodati soli. Iako je samo po sebi dosta slano jer dimljeni proizvodi već dosta slani. Ne želimo da bude preslano.


5 Dodajte zapršku

Napravite zapršku i ukuhajte je u grah.